Uppdiktat

Är bloggen som prisar ordvrängerier och all form av humor. Här publiceras mina kåserier, allmänt pladder och annat smått och gott.

På galenskapens rand.

Kategori: Kåserier

Så här står att läsa i Aftonbladet: Nu förbjuds randiga och prickiga kläder på en förskola i Gällvare. De kraftiga mönstren framkallar nämligen migrän hos personalen. Däremot står inget om i fall migränen försvunnit sedan åtgärderna sattes in.

En tanke till är ljudnivån. Jag ska skicka in ett förslag till förskolan om ljuddämpande munkorgar. Alla åtgärder som kan minska antalet sjukskrivningar är bra hur illa de än kan verka. Det ligger helt i linje med regeringens målsättningar och även den förre regeringens. Kanske de rent av kan få ett besök av statsministern själv om detta slår väl ut. Om han inte skapar migrän hos personalen förstås. Han får ju inte bli för långrandig och finansministern får han lämna hemma i byrolådan, för det är en lustig prick.

Hoppas inte att de använder såna där självlysande dräkter som de har för att inte bilarna ska köra på barnen, jag tror att de är oerhört migränframkallande. Dessutom kan vi ju inte acceptera att barnen får lov att röra i osymetriska mönster på lekplatsen eller i lekrummet. Stress är nämligen en av de vanligaste orsakerna till migrän. Jag var tvungen att kolla upp det här med migrän litegrann.

Vad som inte kommer fram i den här historien är hur skadligt det är med grinig och lättirriterad personal, vilket man lätt blir av migrän.  Nu kan vi ju inte acceptera sjukskrivningar i detta land, för statistikens skull. Facket anser förmodligen att denna fråga är någon annans huvudvärk, så vi får nog införa de åtgärder jag tagit upp i alla fall.

Hur vi ska få barnen att röra sig mindre kaotiskt och stressframkallande vet jag inte. Hot om våld och straffåtgärder är väl inte att tänka på. Jag har faktiskt ingen lösning på detta, men vi borde kunna tillsätta en utredning om detta som säkert kan vara klar inom två till fyra år och inte kosta mer än drygt två miljoner. Så det ordnar sig säkert. Men som sagt, det är inte heller min utan någon annans huvudvärk

Johan


BloggRegistret.se