Uppdiktat

Är bloggen som prisar ordvrängerier och all form av humor. Här publiceras mina kåserier, allmänt pladder och annat smått och gott.

So you think you can rule?

Kategori: Kåserier

Det är det nya konceptet för att få folk att rösta i nästa val. Ett tävlingsprogram i tv där politikerna får tävla i olika politiska problemlösningar samt debatter. De sätts på prov i olika situationer som liknar den "verklighet" de ska befinna sig i efter valet.

Dessutom införs inför nästa val "sms-röstning", för att på så sätt göra valet mer attraktivt för ungdomar. Naturligtvis kan man rösta på traditionellt vis också. I lets dance-finalen kom det in 1 miljon röster. Detta koncept måste helt enkelt fungera. Jag tror att vi har en tendens att rösta bättre om vi kan se det vi röstar på samtidigt. Konceptet med en viktigpetterjury lär dessutom reta upp folk så mycket att valdeltagandet kanske blir närmare 100%. Det tror i alla fall jag.

Ett tv-program engagerar och berör. Om vi lägger in lite störande och irriterande moment i det så berör det ännu mer. I finalen kan till exempel Gert Fylking komma in och lägga av en brakare i direktsändning samtidigt som han ropar äntligen, som ett exempel. Det är sånt som berör och engagerar. Jag tror i alla fall att sådana saker skulle skapa mer artiklar och debatter än den sedvanliga tråkiga politiken. För övrigt har min mor avslöjat jippot med Nobelfesten. Den som varje år ropar äntligen, det är kungen när maten serveras.

Det får vara ett slut på all tråkig och verklighetsförankrad verklighetsflykt, (politik alltså). Nej, ge politiken dess rätta ansikte och släpp in NakenJanne och Gert Fylking i debatten och vafan, Blondinbella och hennes farsa också. Nu ska politik bli roligt och nästa gång någon sänker A-kassan eller sjukbidraget ska vi skratta till åt minnet av alla tokiga inslag vi såg i detta fantastiskt folkliga och engagerande tv-program.

På återseende!
Johan